ingar.net

Oxford

Etter å ha lest om gåturer i England (takk for tipset, pappa) fikk både Rikke og jeg lyst til å prøve en litt anderledes ferie. Det ble lenge bare snakk, men da Thomas og Hege bestemte seg for å gå Dales Way fant vi ut at vi ikke kunne være noe dårligere. Etter å ha vurdert en rekke forskjellige turer falt valget på The Cotswold Way.

Før gåturen la vi inn to dager i Oxford (vi pleier å like universitetsbyer og har kanskje sett litt for mye på Inspector Morse/Lewis). Etter en flytur til London satte vi oss derfor på toget til Reading og så videre opp til Oxford.

The Head of the River

Vi bodde på The Head of the River og stedet lå, som navnet antyder, rett ved elven. I første etasje var det en pub som serverte god mat og øl, hadde en stor uteservering og viste fotball - hva mer kan man be om?! Rommet vårt i tredje etasje var rent og stilfult innredet med gamle møbler, hadde en stor dobbeltseng og utsikt utover elva. Da gjorde det ingenting at det var litt lytt og gulvene knirket.

Skiltet The Head of the River

Skiltet over inngang til The Head Of The River - stedet hvor vi bodde.


The Head of the River

Fasaden og uteserveringen til The Head of the River. Elva, Thames, ses såvidt i bakgrunnen (ja, det er den som renner igjennom London).


Rom Rom

Hotellrommet.


Christ Church Meadow og området rundt.

Ferdig innsjekket og med en lett lunsj (inkludert første engelske ølen) i magen, var det på tide å utforske nærområdet. Første stopp: Christ Church Meadow.

Liten elv Stor elv

Både store og små elver.


Liten elv Stor elv

Rikke møtte nye erkefiender; drapsgjess og biffku.


Trekrone

En utrolig fin hage.

Trekrone

Supert med både skygge og sol når man går under store trær i parken.


Park

Trinity College

Studenter og ansatte ved Trinity College er sikkert dr***lei av turister som trasker rundt på skolen, men det er mulig å betale et par pund for å komme inn og se noen av de gamle bygningene og fine parkene/hagene.

Trinity X Trinity spisesal

Glassmaleri fra kapellet og spisesalen på Trinity College.


Hage med Rikke

Lavendelhage - både pent og luktet godt.


Legg merke til tauene rundt plenen. Det er bare en ting engelskmenn liker bedre enn velfriserte hager - skilt med «please keep off the grass».


Hage

Tror Rikke kunne tenkt seg å bo her.


Byvandring

Etter å ha virret rundt i de overfylte hovedgatene på jakt etter kart over The Cotswold Way et par timer, så var det på tide å utforske byen mer.

Bakgate Enda en bakgate

Hyggelige bakgater.


Minipark

En første smakebit av hekker klippet med neglsaks.


Gammelt bygg Detalj fra bygg
Bro
Dør med detaljer Gammel telefonboks
Enda en dør Detalj over dør
Nærbilde av dør

Ja, vi likte dørene... og fine, røde telefonboksen.


Bygg
Portal
Enda en bakgate Portstolpe
Park

Vi hadde fantastisk vær i Oxford, og kombinasjonen av (fanatisk) velholdte parker og gamle ærverdige bygninger gjorde at vi absolutt kunne tenkt oss å dra tilbake.