ingar.net

Hola!

Rikke og jeg er nå i Mexico, nærmere bestemt på Xaloc Resort, et lite hotell på Isla de Holbox - en øy et par timers busstur (og en kort ferjetur) nord for Cancun.

Bildene er foreløpig ikke av veldig høy kvalitetet - de er alle tatt med mobilen (fordi det hjelper lite med et ordentlig kamera når det trenger en mini-USB-kabel for å overføre bilder og vi har med mikro-USB), men det vil forhåpentligvis bli rettet opp når vi har kommet hjem.

Sykdom, mygg og annen faenskap

Selv om man egentlig har det bra så er det alltid noe å klage på :) Startour har fått noen flotte automater å sjekke inn på, men det hjelper lite når man må stå 35 minutter i kø for å levere fra seg bagasjen. Resten av turen ned var like lang og kjedelig som flyturer vanligvis er.

Neste nedturen var at Ingar ble syk og fikk et par dager med sår hals, feber og tett nese (Rikke mener at det medførte snorking, men Ingar tror ikke noe på det). Hostingen og den rennende nesa blir daglig forsøkt kurert med mexikansk øl.

Den største smellen til nå er at vi ikke tok ut så mye penger på flyplassen siden det skulle være en minibank på øya. Nå vet vi at det er en minibank, men at den ikke tar kort med chip (og nei, det er ingen norske banker som gir ut kort uten chip lenger). Fram til kommende mandag, hvor første utflukten til en minibank (les: Maya-ruin), jakter vi hver dag på spisesteder som tar kort.

Det ble advart mot mygg i beskrivelsen av reisemålet, men de første to-tre dagene var det ikke mange av dem. Den fjerde dagen var vi derimot ute på stranda når sola gikk ned... skumringen er tydeligvis halvtimen hvor myggen forsøker å ta over verden. Statistikken sier egentlig alt: Ingar drepte 5 mygg og fikk 12 myggestikk, Rikke, som må jobbe med "killer"-innstilling, drepte 2 og endte opp som kjøttkake. Nå som vi har lært holder vi oss til byen, bungalowen eller takterrasen ved solnedgang.

Innkvartering

Hotellet er stille og rolig og ligger helt nede ved stranda. Det er ikke et luksushotell, men bungalowen vi bor i er ren og pen og har aircondition. Rett utenfor er det et lite basseng som er forbeholdt voksne.

Bungalow

Bungalowen vi bor i.

Utsikt fra bungalow

Utsikten fra verandaen utenfor bungalowen.

Hotell-katten, a.k.a. Djevelens Pus

Xaloc sin huskatt (a.k.a. Djevelens Pus) - en slapp, men veldig skummel katt.

Mat og sånt

Siden vi kun får spist steder som tar kredittkort (fram til vi finner en minibank som fungerer), så har vi ikke fått prøvd så mange steder som vi ønsker, men maten har vært utrolig god - ihvertfall når man bestiller fisk.

Første dagen vi var ute og spiste fikk vi som vanlig chips og dip. Rikke var sulten og tok en stor scoop ... bare for å finne ut at man kan lage dip av most grønn chili.

Chili og guacamole

Most grønn chili til venstre, guacamole til høyre.

Fiskegryte

Det er sjømat som gjelder på Holbox. Her prøver vi en fiskegryte med hummer, blekksprut, blåskjell, musling og flere typer fisk på en av resturantene som ligger ved stranda.

Resturant Colibri

De siste par dagene har vi spist på en hyggelig og rustikk resturant (les: rosamalt skur, med usannsynlig mange bilder og andre rariteter på veggene). Maten er helt gjennomsnittlig, men de tar Mastercard.

Colibri sin
    tequilautstilling

De skal ha kudos for sin imponerende tequilautstilling...

Rikke på Colibri

... og sin fantastisk gode juice. Her drikker Rikke en frisk C-vitaminbombe med kiwi, appelsin og chaya.